This is Photoshop's version  of Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit.uci elit consequat ipsutis sem nibh id elituci elit consequat ipsutis ...

Contact us

Eighth Avenue 487, New York 
Phone: +387643932728
Phone: +387123456789

Blog

Home  /  Zakelijke fotoshoot   /  Creatieve teamfoto voor je bedrijf: Waar op letten

Creatieve teamfoto voor je bedrijf: Waar op letten

Wordt het tijd dat jouw team eens echt mooi op de foto gaat? Dat je doelgroep op een leuke manier kennismaakt met de mensen achter je bedrijf? Klanten doen zaken met mensen en niet met een bedrijf. Je wilt dan zeker niet stijf overkomen. Lees daarom in deze blog over vijf belangrijke zaken waar je op moet letten om een echt leuke, creatieve teamfoto voor je bedrijf te maken.

Ontspannen maar

Best veel mensen gaan niet graag op de foto. Het is daarom slim om een plek (locatie) te kiezen waar mensen zich veilig (in hun element) voelen. Dit kan de werkplek zijn of een mooie plek die een groot raakvlak heeft met je bedrijf. Zoals de omgeving waarin je bedrijf gevestigd is.
Eenmaal in de juiste setting is humor je beste vriend. Maak gerust wat lol. Die ontspannen sfeer met lachende mensen geeft potentiële klanten een goed gevoel.

Passende setting in je creatieve teamfoto

Natuurlijk is een spontane en persoonlijke teamfoto erg belangrijk. Let er wel op dat je teamfoto ook past bij wat je met je bedrijf wilt uitstralen. Dus conform de huisstijl en de missie die je samen nastreeft.
Als je een advocatenkantoor hebt met goedgeklede mensen, dan wil je klasse en exclusiviteit uitstralen. Dan staat een statig pand of kasteel als achtergrond beter dan een jolige achtergrond vol bonte kleuren.

Stem kleding af (op elkaar en de achtergrond)

Als de locatie bekend is, geef je medewerkers dan een kledingadvies mee voor de dag van de fotoshoot. Iedereen in dezelfde kleurtinten, bijvoorbeeld blauw-wit kan enorm veel rust brengen in de foto. Vooral als de achtergrond ook nog eens diezelfde tinten heeft. Fijn voor de bezoeker op je site of de lezer van het magazine.

Iedereen in verschillende (felle) kleuren zorgt voor een rommelig geheel. Rustige pasteltinten passen in bijna iedere omgeving. Het kan mooi uitkomen om de kleuren van je huisstijl aan te houden. Liever geen drukke motieven, printen, schreeuwerige teksten en logo’s. Geef dit ook aan je team mee. Je wilt een harmonieuze teamfoto waarin iedereen gelijke aandacht krijgt.

Wees creatief in de opstelling van je teamfoto

Als mensen dezelfde houding aannemen wordt een teamfoto al gauw een stijf geheel. Zorg dat iedereen net even anders staat, iets leuks doet of uitbeeldt. Dat geeft dynamiek in de foto.
Voorkom rechte lijnen (saai!) door gebruik te maken van stoelen, een trap of een muurtje. Zo zorg je ervoor dat iedereen mooi in je teamfoto past zonder dat het vol oogt.

Geef medewerkers gerust iets persoonlijks in handen of iets dat te maken heeft met zijn of haar werk. Dat maakt het allemaal nog speelser

Fotografeer vanuit verschillende posities

Maak foto’s vanaf verschillende posities en niet alleen recht voor het team. Ga eens een stuk hoger staan of neem een foto juist heel laag bij de grond. Dit kan voor leuke verrassingen zorgen. Bij een grote groep is het soms zelf noodzakelijk om (veel) hoger te staan, omdat alle gezichten in een groep van mensen achter elkaar er anders niet goed opkomen.

Laat gezichten er scherp uitkomen

Alle gezichten moeten niet alleen goed op de foto te zien zijn, maar ook scherp in beeld komen. Stel scherp op de gezichten en de achtergrond wordt wat onscherper. Hierdoor springen de mensen, waar het om draait, er nog mooier uit. Bij het scherp stellen op je team komt je team als het ware los van de achtergrond. En dat geeft een erg mooi en duidelijk beeld.

Creatieve teamfoto’s voor jouw bedrijf?

Heb je nog vragen of opmerkingen over deze blog? Neem gerust contact met me op. Dit kan door te bellen naar 06 2375 8133 of te mailen naar info@fotograafilse.nl.

Ik ben benieuwd!

 

Uiteraard mag je me altijd inschakelen voor creatieve teamfoto’s van zeer hoge kwaliteit.

Sorry, the comment form is closed at this time.