Hier in Salland stelde mij de volgende vraag:

Wat doet een bedrijfsfotograaf duurzaam? Fotograaf Ilse brengt duurzaamheid in beeld.

Door Ilse de Vries | www.fotograafilse.nl

Duurzame ontwikkeling is een ontwikkeling die tegemoetkomt aan de levensbehoefte van de huidige generatie, zonder die van de toekomstige generaties te kort te doen. Het gaat hierbij dan om sociale, economische en leefomgevingsbehoefte. Voorbeelden zijn een schoon milieu, biodiversiteit in de natuur, een hoogopgeleide en gezonde bevolking, goed werkende sociale netwerken en maatschappelijk vertrouwen (bron: CBS.nl)

Het is een vaak gestelde vraag: “Kun je in de bedrijfsreportage die je van ons bedrijf maakt ook laten zien dat we duurzaam zijn? Dit vinden we namelijk erg belangrijk binnen onze organisatie.”

En dat is een terechte vraag. Klanten geven om duurzaamheid en ze steunen bedrijven die dat ook doen. Hoe maak je nou die inspanningen op gebied van duurzaamheid zichtbaar binnen en buiten de organisatie? Hoe creëer je een stukje bewustwording?

Soms is dat heel letterlijk en duidelijk in beeld: bijvoorbeeld tussen de zonnepanelen of voor de windmolens. Prima bij bijvoorbeeld concrete gegevens die je deelt in je nieuwsbrief, of als het gaat over ruimtelijke plannen met windmolens. Maar het liefst zie ik het terug in het leven, hoe je geniet van het resultaat. Een ruimte waar een prettig leefklimaat heerst, omdat er bijvoorbeeld met natuurlijk materiaal is geïsoleerd. Genieten van de moestuin, de gebruikte kleding naar de kledingbank, ecologische schoonmaakmiddelen gebruiken: ook daarin kun je bewuste keuzes maken.

Groen.

Groen heeft inmiddels meerdere betekenissen en door de kleur in fotografie terug te laten komen, associëren we onbewust al met duurzaamheid. In plaats van de witte- of kantoor achtergrond kunnen we ook naar buiten, tussen het groen, dit geeft al een compleet andere uitstraling en associatie.

 

 

 

Om een idee te krijgen van hoe ik duurzaamheid in beeld breng hieronder een selectie van diverse opdrachtgevers. En tot slot: ik ga altijd voor een duurzame samenwerking ;)

Naar de contactpagina