Bedrijfsfotograaf

Welkom bij Fotograaf Ilse - De Bedrijfsfotograaf die jullie passie en professionaliteit laat zien in beeld. Of je nu beelden voor een frisse website nodig hebt, of start met een bedrijfsbeeldbank waar je de komende jaren mee vooruit kan, ik denk graag met jullie mee.

Fotograaf Ilse

Langstraat 43A, Wijhe
Telefoon: 06 2375 8133

Blog

Home  /  portret   /  ‘Ik wil geen standaard portretten’

‘Ik wil geen standaard portretten’

Een opmerking die regelmatig voorbij komt bij de aanvraag voor een zakelijke fotoshoot. Ik sta dan op scherp, opzoek naar een ‘haakje’ waarmee we wel aan de slag kunnen. Ook tast ik af hoe ‘extreem’ het mag zijn… want alle medewerkers ‘uit hun comfortzone’ fotograferen is ook niet de bedoeling. Het is soms al spannend genoeg om op de foto te gaan. En dit traject loopt eigenlijk verschillend. De ene keer wordt alles uitgedacht in een telefonisch gesprek, de andere keer voel ik het aan op de locatie, in contact met de mensen.

Niet te extreem? Dan kun je als eerste naar de achtergrond kijken: waar gaan we de portretten maken, lees hierover dit artikel.

Er is een groot verschil of het om portretten gaat van één persoon, of om een serie portretten van de medewerkers. Met één persoon kun je namelijk gemakkelijk de locatie afstemmen die hierbij past. Daarnaast ontstaat er dan wel een ‘flow’ tijdens de shoot waarbij dingen ontstaan. De sfeer en houdingen worden losser, en zo kom je samen tot een creatief portret.

Maar als het gaat om meerder medewerkers die in een kortere tijd gefotografeerd moeten worden, dan is het wel handig om eerst een concept te hebben. Hierdoor ontstaat er eenheid in de serie.

fotograaf ilseSmartDocuments wilde meer persoonlijkheid in hun website. Eigenlijk mocht je de medewerker al wel een beetje leren kennen. Zo bedachten we dat ze met hun hobby op de foto zouden gaan. Wel allemaal met een witte achtergrond, om eenheid te houden. Nu heeft iedere medewerker 5 beelden die als GIF afgespeeld kunnen worden op hun website.

Een andere leuke oplossing was bij Succesfactor. Ik vroeg tijdens de fotoshoot een van de medewerkers eens ff een ‘gekke bek’ te trekken, zodat hij zou ontspannen. Zo ontstond spontaan het idee om een serieus portret op de voorgrond te zetten maar bij ‘mouse-over’ de gekke bek foto te laten zien, als grapje. Een leuk bijkomend voordeel van een gekke bek trekken, is dat er daarna een echt lach komt 😉

Zo zijn er natuurlijk nog een heleboel dingen te verzinnen, en die uitdaging ga ik graag aan. Dus is het tijd voor persoonlijke creatieve portretten voor jullie bedrijf? Bel me gerust, dan gaan we even brainstormen.

 

 

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.