Zakelijk portret van alle medewerkers

 

Het staat zo netjes, als de profielfoto’s van al je collega’s dezelfde sfeer hebben. Als ze op de site netjes vermeld worden en op sociale media herkenbaar zijn. Ik heb dit voor verschillende bedrijven en op verschillende manieren al gedaan, zoals bijvoorbeeld bij de foto’s hiernaast, voor Rabobank Salland. Met hen heb ik de afspraak om één keer in de twee maanden op hun kantoor te komen om de nieuwe medewerkers te voorzien van een professionele profielfoto. Ook kunnen dan de overige werknemers langskomen voor een nieuwe foto (meestal met de reden: nieuw kapsel/bril, afgevallen, enz). Voor de Rabobank hebben we gekozen om altijd de achtergrond (Rabo)blauw te maken, heel herkenbaar, als je door mijn contacten op LinkedIn scrolt, zijn alle ‘blauwe foto’s’ medewerkers van de Rabobank.

Hierboven staan de medewerkers van Jobcenter.nu. Jobcenter is gevestigd in Deventer er daar zijn ze trots op. Ze vonden het dan ook leuk om de foto’s te maken met op de achtergrond (onscherp maar toch herkenbaar) de Lebuinuskerk. Om nog meer eenheid te creëren hadden we afgesproken om ook de kleding op elkaar af te stemmen. Iedereen in blauw en/of wit. Ook voor de groepsfoto werkt zo’n kleding voorschrift goed, het geheel wordt echt een team. Uiteraard kan het maken van portretten gecombineerd worden met het maken van een teamfoto.

Het is ook mogelijk om (een deel van) je logo te gebruiken achter je portretten. Voor Maan Group hebben we een deel van het beeldmerk onscherp op de achtergrond geplaatst. De foto’s zijn overigens gewoon voor een witte muur gemaakt, het logo heb ik later met Photoshop op de achtergrond van de foto gezet.

Wil je ook professionele profielfoto’s van je medewerkers of collega’s laten maken, en heb je hier nog vragen over? Neem gerust contact met met op.