Bedrijfsfotograaf

Welkom bij Fotograaf Ilse - De Bedrijfsfotograaf die jullie passie en professionaliteit laat zien in beeld. Of je nu beelden voor een frisse website nodig hebt, of start met een bedrijfsbeeldbank waar je de komende jaren mee vooruit kan, ik denk graag met jullie mee.

Fotograaf Ilse

Langstraat 43A, Wijhe
Telefoon: 06 2375 8133

Blog

Home  /  Zakelijke fotoshoot   /  Zakelijke foto voor LinkedIn: De belangrijkste punten

Zakelijke foto voor LinkedIn: De belangrijkste punten

Nog vaak kom ik op LinkedIn profielfoto’s tegen die niet echt zakelijk te noemen zijn.
Terwijl het toch het belangrijkste onderdeel van je LinkedIn profiel is. Met een niet professionele foto kom je als bedrijf ook niet echt professioneel over. Wil jij beter bij je doelgroep in beeld verschijnen op LinkedIn? Zodat ze vertrouwen in je krijgen en contact opnemen? Lees dan in deze blog de negen belangrijkste punten waarop je moet letten bij het maken van een goede zakelijke foto voor LinkedIn.

Zorg voor een glimlach

Een glimlach is drempelverlagend. Volgens onderzoek doen mensen eerder zaken met je als je lacht. Het schept vertrouwen, je straalt warmte uit en bent daardoor makkelijker te benaderen.

Kijk recht in de camera

Als je met iemand in gesprek bent kijk je hem of haar toch ook aan?
Het socialmedia-kanaal kent wel een half miljard leden. Zorg dat je ze recht aankijkt als ze je vinden.

Zorg voor een recente foto

Het kost je bij je eerste zakelijke ontmoeting direct al een stuk vertrouwen als je profielfoto niet overeenkomt met de werkelijkheid. Houd dus bijvoorbeeld rekening met een plotselinge verandering qua kapsel of haarkleur.

Vergroot een foto niet

Vergroot je foto niet voordat je hem upload, maar laad hem liever wat groter in. Je loopt anders het risico dat je foto onscherp wordt. Een heel grote foto eerst even verkleinen op je computer is prima.
LinkedIn snijdt je foto op precies de juiste afmeting. Mocht dit niet mooi uitvallen dan kun je je foto eerst wat verkleinen en weer uploaden.

Alleen je gezicht en schouders

Onderzoek wijst uit dat je gezicht en schouders, niets meer en niets minder, het ideale uitgangspunt zijn voor je profielfoto.
Op LinkedIn zijn veel foto’s te vinden waar mensen teveel op afstand zijn.

Zorg voor een heldere foto

Het klinkt logisch, maar toch komen donkere foto’s met schaduweffecten veelvuldig voor op LinkedIn. Het brengt een bepaalde vorm van duisterheid teweeg en dat is nou net wat je niet wilt. Is de helderheid te hoog dan kan dit een gek nepeffect hebben. Probeer dus te zorgen voor een heldere foto waar je hele gezicht goed op te zien is.

Alleen jij op de foto

Zorg dat het alleen om jou draait en dat er niets anders op de achtergrond of naast je te zien is. Dus ook geen foto waar jij uitgesneden bent en waar lichaamsdelen van je vrienden of vriendinnen op staan.

Wees jezelf

Zorg dat je je niet anders voordoet dan je bent. Heb je normaal nooit een stropdas om? Waarom er dan een omdoen voor je LinkedIn profielfoto? Draag kleding die je normaal ook zou aantrekken voor een zakelijke afspraak.

Zakelijke foto’s van je team op LinkedIn

Op LinkedIn staat het zeer professioneel, en rustig voor het oog, om je team op een uniforme manier, met eenzelfde achtergrond vast te leggen. Bijvoorbeeld met dezelfde kleur of de kleuren van de huisstijl.
Regelmatig zie ik foto’s van teams van bedrijven waarbij de achtergrond sterk verschilt. Het geeft een rommelige indruk.

Vragen over jouw zakelijke foto op LinkedIn?

Heb je nog vragen of opmerkingen over deze blog of wil je dat ik jouw LinkedIn profielfoto gratis check op bovengenoemde punten?
Neem gerust contact met me op. Dit kan door te bellen naar 06 2375 8133 of te mailen naar info@fotograafilse.nl.

 

Uiteraard mag je me altijd inschakelen om een zakelijke profielfoto voor LinkedIn te maken een foto die volledig past bij je bedrijfsidentiteit.

Sorry, the comment form is closed at this time.